30/9/07

Τοκ, τοκ, είναι κανείς εδώ;



Το καλοκαιράκι τέλειωσε. Και όπως όλα τα καλοκαιράκια στην Ελληνική επικράτεια, έτσι και αυτό, δεν κουνήθηκε φύλλο, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Από άποψη Πολιτισμού εννοώ. Από τα άλλα, δόξα τον Θεό, απ' όλα είχε το μαγαζί: Από πυρκαγιές μέχρι εκλογές. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα: 'Εμεινε λίγη Ελλάδα και βγάλαμε τους ειδικούς να την αποτελειώσουν. (Δεν μιλάω μόνο για τη ΝΔ, όλοι ευθύνονται το ίδιο για την εγκατάλειψη της καημένης μας πατρίδας)

Όλοι, μα πιό πολύ εμείς που τους ψηφίζουμε. Που τους υποδεχόμαστε κάθε 4 χρόνια στο Γαλατά, που φοράμε τα καλά μας και τρέχουμε από πίσω τους, να ξεσκονίσουμε τις καρέκλες πριν ακουμπίσουν απάνω τους, τους πολύτιμους πισινούς τους.

Πολιτιστικά; Κάθε χρόνο και χειρότερα! Κανά δύο καλλιτέχνες που μας στέλνει τσάμπα η Νομαρχία για να τραγουδήσουν δίπλα στις ταβέρνες και να κονομίσουν οι νταβερνιάρηδες. ο Λίνος Κόκοτος (συνεργασία Δήμου - Νηρέα), μια νύχτα στην Ψήφτα που πήγε να γίνει μαγική, αν δεν ντουμανιάζαμε απ' την ψησταριά με τα σουβλάκια, σε απόσταση θανάτου από τον καλλιτέχνη και τους επίσημους.

Α ναι! Και η γιορτή της τσιπούρας! Μια απίθανη πρωτοβουλία ενός ιδιώτη από την Τακτικούπολη του κ. Σταύρου. Μια εξαιρετική παράλληλα ευκαιρία του Δήμου να προβληθεί στο πανελλήνιο, αλλά επειδή ο Δήμος μας συνηθίζει να προβάλλεται μόνο αρνητικά, απέρριψε την συνεργασία.

Ευτυχώς! Ο κ. Σταύρου χωρίς επίσημους, παραεπίσημους και βοηθούς επισήμων στην πλάτη του, τα πήγε περίφημα. Και του χρόνου!

Αλλά το είπαμε και στην αρχή: Το καλοκαιράκι πάει, μας τελείωσε. Άντε να ξαναρχίσουν τα έργα: Να ξαναφέρουν τους Αλβανούς ειδικούς που μας φτιάχνουν τον Γαλατά. Να τελειώσουν κάποια στιγμή τα μερεμέτια του περασμένου χειμώνα. (Κάτι σακούλες με άμμο για παράδειγμα στην παραλία, που πέρασε από πάνω τους η μισή Ευρώπη, αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε, δεν ντράπηκε, δεν σκέφτηκε να τις μαζέψει).

Τοκ τοκ, είναι κανείς εδώ; Μέχρι τώρα όχι. Από εδώ και πέρα όμως, περιμένουμε δουλειά, περιμένουμε να τους δούμε και πάλι, Δήμο και Αντιπολίτευση εννοώ, να παράγουν έργο. Και όχι χαλαρά πραγματάκια. Καυγάδες περιμένω, κόντρες και αντεγκλίσεις.

Γιατί μόνο έτσι θα δούμε μια άσπρη μέρα στο Δήμο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: