25/6/08

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας & Μεθάνων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας & Μεθάνων και τοπική κοινωνία».

Στην ημερίδα που έγινε στις 7μ.μ. στο χώρο του ΚΠΕ στην Τροιζήνα συμμετείχαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το ρόλο του ΚΠΕ από την Υπεύθυνη του Κέντρου Δρ Ρένα Παπαπανάγου καθώς και για τα προγράμματά του από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι Μεθάνων κ. Χρήστος Πάλλης και Τροιζήνας κ. Γιάννης Σαμπάνης ενημέρωσαν τους πολίτες για το ρόλο του ΚΠΕ στην τοπική κοινωνία. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη θεματική έκθεση του Κέντρου, την έκθεση φωτογραφίας για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΠΕ, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εντυπωσιάστηκαν από την παρατήρηση δειγμάτων φυτικών και ζωικών οργανισμών στα στερεοσκόπια του εργαστηρίου. Στο τέλος προσφέρθηκαν τσάντες με ενημερωτικό υλικό του ΚΠΕ.



Επίσης
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2008, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας & Μεθάνων σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζήνας και το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής οργάνωσε δράσεις στην παραλία της Καλλονής με συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.



Κατά τη διάρκεια των δράσεων έγινε θεωρητική προσέγγιση του θέματος των απορριμμάτων στις παραλίες, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας της Καλλονής και ακολούθησε διαγωνισμός για την πιο πρωτότυπη κατασκευή από υλικά της παραλίας που συνέλεξαν τα παιδιά. Τα παιδιά ενεργοποίησαν όλη τους τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και διασκέδασαν βραβεύοντας τα ίδια την πιο πρωτότυπη κατασκευή.



Κ.Π.Ε ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ
Τροιζήνα, ΤΚ 18020
ΤΗΛ/FAX 22980 35150/35250

Δεν υπάρχουν σχόλια: