23/12/08

Σεμινάριο του ΚΠΕ Τροιζήνας – Μεθάνων



Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δραστηριότητές του το ΚΠΕ Τροιζήνας – Μεθάνων οργάνωσε σεμινάριο με θέμα: «Γεωλογική κληρονομιά και η προστασία της μέσα από την Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία: η περίπτωση της Τροιζήνας και των Μεθάνων». Το σεμινάριο ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΚΠΕ στην Τροιζήνα με την προσέλευση 50 εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Αττική , Αχαΐα , Αργολίδα , Κυκλάδες και, φυσικά, από την περιοχή Τροιζηνίας.
Κατά την έναρξη του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις εισηγήσεις της Δρ. Ειρήνης Παπαπανάγου Υπεύθυνης ΚΠΕ Τροιζήνας-Μεθάνων , του κ. Θεοχάρη Δημήτρη, υπ. Διδάκτορα Γεωλογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών, της Δρ. Φέρμελη Γεωργίας , εκπαιδευτικού αποσπασμένης στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Ψύχα Παναγιώτη, Εκπαιδευτικού ΠΕ04, της Παπαδάκη Μαριλένας και της Παπαδιαμάντη Μαριάνθης μελών της Π.Ο. του ΚΠΕ. Ακολούθησαν παιχνίδια γνωριμίας με το συντονισμό της Ιωάννας Αποστολάκη μέλους του ΚΠΕ και η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα.




Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες ανέβηκαν στο ηφαίστειο των Μεθάνων το οποίο τους μάγεψε από την πρώτη στιγμή με την ομορφιά του. Ακολούθησαν το περιβαλλοντικό μονοπάτι που το ΚΠΕ Τροιζήνας – Μεθάνων χρησιμοποιεί στα προγράμματά του με τα παιδιά. Ο κ. Αλεξίου Θεμιστοκλή και η κ. Παπαδάκη Μ ήταν υπεύθυνοι για τη βιωματική προσέγγιση του γεωτόπου με σειρά δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν το μονοπάτι προς τον κρατήρα του ηφαιστείου και το τοπίο τους άφησε άφωνους . Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των ομάδων των εκπαιδευτικών στην Καμένη Χώρα, με θεατρικά δρώμενα γεμάτα μηνύματα αισιοδοξίας για την προστασία του γεωτόπου του ηφαιστείου των Μεθάνων. Οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν αργά το μεσημέρι από τα Μέθανα εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για το σεμινάριο και υποσχόμενοι ότι σίγουρα θα επισκεφθούν ξανά αυτό το εξαιρετικό τοπίο του ηφαιστείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: