6/1/08

Άντε, καλή χρονιά να έχουμε!



Οι γιορτές του καινούργιου χρόνου τέλειωσαν. Λίγα ψίχουλα απέμειναν στις πιατέλες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα (περασμένα μεγαλεία!). Ο Σταυρός έκανε την καθιερωμένη του βουτιά, τα νερά άγιασαν, τα παιδάκια μας ξεκουράστηκαν (!), οι επισκέπτες επέστρεψαν στα σπίτια τους, τα λεφτά από τα κάλαντα ξοδεύτηκαν. 'Ε πήραμε και κανά δυό κιλά από κάτι έξτρα φαγοπότια, πάνω κάτω καλά περάσαμε!

Άντε, καλή χρονιά να έχουμε! Το 2008 προβλέπεται σκληρό και δίσεκτο. Μια μέρα παραπάνω δουλειά, μια μέρα παραπάνω βάσανα, ελπίζω τουλάχιστον να αξίζει η νύχτα του!
Πως ξεκινάει ένας καινούργιος χρόνος; Με ευχές φυσικά. Ας αρχίσω με τις δικές μου:

Στο Δήμο Τροιζήνας εύχομαι: Πρώτα πρώτα υγεία σε όλους. Σωστές αποφάσεις. Διαφάνεια. Σεβασμό στην αντιπολίτευση. Να πάψουν να τη βλέπουν σαν τον μπαμπούλα που πάει να τους αρπάξει την καρέκλα, αλλά σαν συμμαχική δύναμη για το καλό του τόπου. Σεβασμό στον πολίτη. Να καταλάβουν πως δεν υπάρχουν ημέτεροι και μη πολίτες, όλοι σε αυτό τον τόπο ζούμε και παλεύουμε, και όταν (φτού, φτού) έλθει η ώρα να την κάνουμε, εδώ πάλι θα μας θάψουν. Να κοιτάξουν επιτέλους τον Πολιτισμό. Από εκεί ξεκινάν όλα. Πόσες φορές θα το πούμε ρε γαμώτο;

Στην αντιπολίτευση: Να είναι σταθεροί και ανεπηρέαστοι στις αρχές τους. Αμίληκτοι σε ότι κακό διαπιστώσουν. Με ένα φακό σαν τον Σέρλοκ Χολμς να παρακολουθούν τα πάντα, χωρίς να ξεχνούν πως και εμείς τους παρακολουθούμε με το δικό μας φακό. Να ξέρουν, πως αν θέλουν να κυβερνήσουν αύριο, πρέπει να είναι καλύτεροι από τους κυβερνώντες σήμερα. Όχι ίσοι, καλύτεροι.

Για εμάς τους πολίτες: Να αφήσουμε για λίγο τη μιζέρια μας (έστω αυτό το χρόνο, έτσι για δοκιμή που λένε). Να δείξουμε την υπευθυνότητά μας. Να δουλέψουμε για το κοινό καλό, σαν πολίτες ενός τόπου που μας ανήκει. Ο ύψιστος προορισμός μας: Να γίνουμε παράδειγμα στα παιδιά μας!

'Αντε καλή χρονιά να έχουμε και πάνω απ' όλα υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: