27/7/12

Πως είπατε; Πολιτισμός;


Άντε να το ξαναπώ για χιλιοστή φορά εγώ ο μουγγός, μήπως και μ΄ακούσει κανένας κουφός:
Ο Γαλατάς δεν έχει όραμα, δεν έχει αυτό που θα κάνει τα νέα παιδιά του να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά, να νιώσουν πως κάποιος ενδιαφέρεται για αυτά, και τα υπολογίζει.
Μόνα τους, ανασφαλή και αγχωμένα, καταναλώνουν το χρόνο τους κάνοντας άσκοπες και επικίνδυνες φιγούρες με τα μηχανάκια τους, μέσα στα στενά όρια του μικρόκοσμου που είναι φυλακισμένα.

Κανείς από τους εκλεγμένους μας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις για ένα πολιτισμένο Γαλατά, με χώρους απασχόλησης της νεολαίας, με σύγχρονες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με εγκαταστάσεις, εκθέσεις, θέατρο, επιβραβεύσεις, και πάνω απ΄όλα σεβασμό και κίνητρα για δημιουργία.

Κανένας δε λυπάται βλέποντας αυτά τα παιδιά να ξημεροβραδιάζονται στα πεζοδρόμια των άπειρων καφετεριών μας άφραγκα και άνεργα, παίζοντας τάβλι, διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες, χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που δεν ξεπερνά τις 100 λέξεις, από τις οποίες οι μισές είναι το "ρε μαλάκα".

Κανένας δεν ανησυχεί όταν τα χαράματα, -μόλις σχολούν τα μπαρ Πόρου και Γαλατά- βλέπει μικρά, ανήλικα κορίτσια να περπατούν τρικλίζοντας απ΄το ποτό και τη μαστούρα. Το κακό είναι πως όλοι γνωρίζουν τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος αυτών των αθώων παιδιών, αλλά κανείς δεν τολμάει να κουνήσει τον πολύτιμο πισινό του!

Που στο διάολο είναι ο πολιτισμός που μας υποσχεθήκατε; Τα δυο-τρία πανηγυράκια με τα κλαρίνα τα μπουζούκια και τα γουρουνόπουλα, ή οι παντελώς άγνωστοι καλλιτέχνες που μας στέλνει με το ζόρι η Νομαρχία (επειδή δεν έχει που αλλού να τους στείλει), νομίζετε θα κερδίσουν τα παιδιά μας;
Κλαρίνα νομίζετε πως τους λείπουν; Ατέλειωτες επαναλήψεις με τσολιάδες που κάνουν τούμπες, Αμαλίες και γουρούνια στη σούβλα;

Αλλά τι να σας πω; Άμα ξέρατε τι τους λείπει, θα το είχατε εφαρμόσει και εσείς στη ζωή σας!

..............

*Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψα το 2007 για το ίδιο θέμα: Πως επιβιώνει ένα παιδί στο Γαλατά;

1 σχόλιο:

Λιακαδα είπε...

Να τον ξαναψηφισετε! Μη χασει η Βενετια βελονι!